izi logo
Z uporabo spletnega mesta izimobila se strinjate z uporabo piškotkov. Več o uporabi piškotkov in možnostih odjave si lahko preberete tukaj.
V redu
Aktualno

Varna raba interneta

5. 2. 2013 - Na dan varne rabe interneta smo slovenski mobilni operaterji in internetni ponudniki podpisali Kodeks za zaščito uporabnikov.

S podpisom listine »Kodeks ravnanja izvajalcev javnih elektronskih komunikacijskih storitev za zaščito uporabnikov« se na IZI mobil-u, d.d., obvezujemo, da:

  • bomo mladostnike in starejše osveščali in varovali pred morebitnimi kibernetskimi nevarnostmi, ki bi škodovale njihovemu telesnemu, duševnemu ali moralnemu razvoju, ali pa bi jim škodovale v finančnem smislu,
  • bomo omogočali primerne in dobre razmere za razvoj uporabnosti storitev, z nudenjem podpore uporabnikom, staršem mladostnikov in drugim skrbnikom,
  • bomo zagotavljali varno rabo mobilnih naprav, še posebej pri otrocih in mladostnikih do 18. leta in starejšim, ki zaradi pomanjkanja znananja slabše poznajo kibernetske nevarnosti.

Kodeks je sestavljen v skladu z veljavno evropsko in nacionalno zakonodajo in predstavlja nabor zahtev za operaterje in ponudnike mobilnih storitev za doseganje splošnega varstva otrok in mladostnikov ter zagotavljanje njihove varne rabe mobilnih telefonov.

Podpisniki Kodeksa se zavezujemo, da bomo identificirali vse vrste lastnih vsebin in svoje uporabnike na ustrezen način opozarjali, katere vsebine so škodljive za otroke ali mladostnike do 18. leta.

Obvezujemo se, da bomo lastne vsebine razvrščali v skladu s slovensko zakonodajo ter splošno priznanimi družbenimi in moralnimi normami. V primeru objave vsebin, ki bi lahko bile škodljive za otroke ali mladostnike do 18. leta, bomo vsebine razvrščali na jasen in nedvoumen način in jih ločevali - na vsebine, ki so primerne za vsakogar in vsebine, ki so lahko škodljive otrokom ali mladostnikom do 18. leta.

V primeru objave škodljivih vsebin za otroke in mladostnike bodo le te jasno ločene. Dostop do njih pa bo mogoče blokirati oziroma se bodo mehanizmi nadzora in zapore do teh vsebin izvedle v skladu z razpoložljivimi tehničnimi sredstvi, ki jih imamo podpisniki Kodeksa na razpolago.

Kodeks.pdf

SAFE.SI, center za varnejši internet pa je za današnji dan pripravil novo kampanjo Ne zatipkaj si življenja, ki se osredotoča predvsem na najstnike in jih spodbuja k varni in odgovorni rabi mobilnih telefonov.

Ne zatipkaj si zasebnosti

Ne zatipkaj si prijateljevizimesec SIM paket
izimesec SIM paket

6000 enot=11,9 EUR/mesec
4000 enot=8,9 EUR/mesec
3000 enot=6,9 EUR/mesec

več informacij
obdržite svojo številko
obdržite svojo številko

6000 enot prvi mesec brezplačno!
Enote porabite po svoje.

izi
mesec prenos paket

prenesite številko
izi brez meja paket
izi brez meja paket
  • 32 % cenejši klici iz Slo v ostale države sveta
  • najceneje na Balkan
  • cena SMS-a v tujino enaka kot doma
več informacij
izidoma paket
izidoma paket
  • klasičen predplačniški paket
  • najkrajši 15-sek. interval
  • za uporabnike z nihajočo porabo
več informacij